Comments on: نشانه‌ای به رهایی؟ http://www.signal2noise.ir/?p=70 S  I  G  N  A  L     T  O    N   O  I  S  E Sun, 13 Oct 2013 04:06:34 +0000 http://wordpress.org/?v=2 by: سهند http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1623 Thu, 01 Jan 1970 03:30:00 +0000 http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1623 چه كلمات درست و بجايي ... مدتها بود همچين جملاتي نخونده بودم چه كلمات درست و بجايي … مدتها بود همچين جملاتي نخونده بودم

]]>
by: شروین http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1604 Thu, 01 Jan 1970 03:30:00 +0000 http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1604 مصطفا جان؛ راستش جوابی که در ذهن دارم دقیق نیست و هنوز چند و چون آن بر من مشخص نشده. اما احساسم بهم می‌گوید که چیزی که آفریده می‌شود و رهایی‌ای که در پی‌اش برای خالق آن بوجود می‌آید، حاصل حمله‌ای است که خالق به بطن «دوزخ تحمل‌ناپدیر هستی» داشته است. آفریدن به نوعی شریک شدن در خاصیت یگانهٔ پروردگاری است که ادیان توحیدی منشاء همهٔ آفرینه‌ها را از او می‌دانند. آفریدن همچنین می‌تواند بیرون زمان ایستادن باشد برای موجودی که هر چه پیش می‌رویم عمرش تبدیل به کسر کوچک و کوچکتری از سیستمی که جزو آن است، می‌شود. یک جور رد پا در بیرون زمان که هم نشانه‌ای است بر بودن و وجود داشتن و هم پاسخی است به سوال همیشگی آدمیزاد در مورد نشانه بر جای گذاشتن. علاوه بر اینها، اهالی روانشناسی در مورد درد و رنج ضرب‌المثلی دارند. می‌گویند: «Sharing is healing.». رنجی که ذهنی است وقتی به کلام می‌آید یا به شکلی دیگر ابراز می‌شود، تغییر ماهیت می‌دهد. انگار توان آن را می‌یابیم که با آن آسان‌تر بسازیم یا حتی بر آن مسلط شویم. فکر می‌کنم اینچنین است که آفریدن التیام می‌شود. سارا جان؛ لذت خواندن آثار دیگران برای من در تجربه کردن آن چیزی است که شاید هیچوقت نتوانم به واقع تجربه‌اش کنم؛ که می‌تواند اتاق ایزولهٔ نویسنده‌ای در دل پاریس را زیست کند که در آن نویسنده با آسم دست به گریبان است و خاطراتش را به شکلی یگانه جلوی چشم خواننده تشریح می‌کند. یا که می‌تواند در واقعیت، نوروزی را در سفینه‌ای اسیر یک سیاهچاله تجربه کند. سخن دراز شد...در مورد این مساله که خواندن/دیدن/شنیدن آثار دیگران چقدر می‌تواند از نظر شخصی کمک‌دهنده باشد ارجاعت می‌دهم به همان مقالهٔ مجلهٔ نیویورکر که چند پست پایین‌تر می‌توانی پیوندش را پیدا کنی. همچنین نویسندهٔ مستعدی به نام آلن دو باتن کتابی نوشته است با عنوان «پروست چگونه می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند» که با ترجمهٔ خوب گلی امامی و توسط انتشارات نیلوفر منتشر شده است. دوستان، ممنون از نظراتتان. مصطفا جان؛ راستش جوابی که در ذهن دارم دقیق نیست و هنوز چند و چون آن بر من مشخص نشده. اما احساسم بهم می‌گوید که چیزی که آفریده می‌شود و رهایی‌ای که در پی‌اش برای خالق آن بوجود می‌آید، حاصل حمله‌ای است که خالق به بطن «دوزخ تحمل‌ناپدیر هستی» داشته است. آفریدن به نوعی شریک شدن در خاصیت یگانهٔ پروردگاری است که ادیان توحیدی منشاء همهٔ آفرینه‌ها را از او می‌دانند.

آفریدن همچنین می‌تواند بیرون زمان ایستادن باشد برای موجودی که هر چه پیش می‌رویم عمرش تبدیل به کسر کوچک و کوچکتری از سیستمی که جزو آن است، می‌شود. یک جور رد پا در بیرون زمان که هم نشانه‌ای است بر بودن و وجود داشتن و هم پاسخی است به سوال همیشگی آدمیزاد در مورد نشانه بر جای گذاشتن.

علاوه بر اینها، اهالی روانشناسی در مورد درد و رنج ضرب‌المثلی دارند. می‌گویند: «Sharing is healing.». رنجی که ذهنی است وقتی به کلام می‌آید یا به شکلی دیگر ابراز می‌شود، تغییر ماهیت می‌دهد. انگار توان آن را می‌یابیم که با آن آسان‌تر بسازیم یا حتی بر آن مسلط شویم.

فکر می‌کنم اینچنین است که آفریدن التیام می‌شود.

سارا جان؛ لذت خواندن آثار دیگران برای من در تجربه کردن آن چیزی است که شاید هیچوقت نتوانم به واقع تجربه‌اش کنم؛ که می‌تواند اتاق ایزولهٔ نویسنده‌ای در دل پاریس را زیست کند که در آن نویسنده با آسم دست به گریبان است و خاطراتش را به شکلی یگانه جلوی چشم خواننده تشریح می‌کند. یا که می‌تواند در واقعیت، نوروزی را در سفینه‌ای اسیر یک سیاهچاله تجربه کند.

سخن دراز شد…در مورد این مساله که خواندن/دیدن/شنیدن آثار دیگران چقدر می‌تواند از نظر شخصی کمک‌دهنده باشد ارجاعت می‌دهم به همان مقالهٔ مجلهٔ نیویورکر که چند پست پایین‌تر می‌توانی پیوندش را پیدا کنی. همچنین نویسندهٔ مستعدی به نام آلن دو باتن کتابی نوشته است با عنوان «پروست چگونه می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند» که با ترجمهٔ خوب گلی امامی و توسط انتشارات نیلوفر منتشر شده است.

دوستان، ممنون از نظراتتان.

]]>
by: سارا http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1603 Thu, 01 Jan 1970 03:30:00 +0000 http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1603 و حقیقت هم همین است که هر چه ساعت ها تحمل ناپذیرتر باشند، نیاز انسان به پناه بردن به چیزی برای رهایی بیشتر می شود. نیازش به نوشتن، کشیدن و سرودن. و نیازش به خواندن. بله خیلی وقت ها می شود با آثار دیگران هم به رهایی رسید، اگر حال و هوایشان به دلمان بنشیند. اگر اینطور نبود پس لذت خواندن آثار دیگران در چه بود؟ و حقیقت هم همین است که هر چه ساعت ها تحمل ناپذیرتر باشند، نیاز انسان به پناه بردن به چیزی برای رهایی بیشتر می شود. نیازش به نوشتن، کشیدن و سرودن. و نیازش به خواندن.
بله خیلی وقت ها می شود با آثار دیگران هم به رهایی رسید، اگر حال و هوایشان به دلمان بنشیند.
اگر اینطور نبود پس لذت خواندن آثار دیگران در چه بود؟

]]>
by: مصطفا http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1602 Thu, 01 Jan 1970 03:30:00 +0000 http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1602 فکر می‌کنم که مخاطبِ اثرِ هنری هم می‌تواند همان رهائی یا حرکت به سویِ رهائی را تجربه کند. به نظر این طور می‌رسد. شاید این که خیلی وقت‌ها دیدن یا خواندن یا شنیدنِ یک اثرِ هنری خودش باعثِ خلقِ یک اثرِ دیگر می‌شود بی‌ارتباط به این قضیه نباشد. اثری هم که برایِ بیانِ رنج ساخته شده باشد نباید فرقی بکند. مگر دردِ دل کردن به فرار از درد کمک نمی‌کند؟ البته نمی‌گویم این دو تا خیلی به هم شبیه اند، اما بی‌شباهت هم نیستند. راجع به چه‌گونه‌ش یک چیزهائی تو ذهن‌م هست، اما درست نمی‌دانم چی بگویم. خودت جوابی برایِ سوآل‌هات نداری؟ فکر می‌کنم که مخاطبِ اثرِ هنری هم می‌تواند همان رهائی یا حرکت به سویِ رهائی را تجربه کند. به نظر این طور می‌رسد. شاید این که خیلی وقت‌ها دیدن یا خواندن یا شنیدنِ یک اثرِ هنری خودش باعثِ خلقِ یک اثرِ دیگر می‌شود بی‌ارتباط به این قضیه نباشد.

اثری هم که برایِ بیانِ رنج ساخته شده باشد نباید فرقی بکند. مگر دردِ دل کردن به فرار از درد کمک نمی‌کند؟ البته نمی‌گویم این دو تا خیلی به هم شبیه اند، اما بی‌شباهت هم نیستند.

راجع به چه‌گونه‌ش یک چیزهائی تو ذهن‌م هست، اما درست نمی‌دانم چی بگویم.

خودت جوابی برایِ سوآل‌هات نداری؟

]]>
by: هادی http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1601 Thu, 01 Jan 1970 03:30:00 +0000 http://www.signal2noise.ir/?p=70#comment-1601 آرتو بسیار بسیار بسیار درست گفته است. خیلی. آرتو بسیار بسیار بسیار درست گفته است. خیلی.

]]>